Darts

Vanaf 1 september start onze najaarscompetitie. In  maximaal 4 reeksen van maximum 16 spelers kan je je meten op je eigen niveau. Iedereen speelt in zijn eigen reeks eens tegen iedereen en aan het eind van het seizoen kennen we onze kampioenen. Hoe het format eruit ziet, kan je hieronder ontdekken. Inschrijven kan gratis in het cafĂ© of door te mailen naar steven@opthof.be. 


- Er wordt gespeeld in een A-, B-, C- en D-reeks. Deze bestaan telkens uit maximaal 16 spelers. Iedereen speelt eens tegen elkaar in de eigen reeks volgens een vooropgesteld spelschema. De speeldagen zijn telkens op vrijdag, zaterdag en/of zondag. Wekelijks speelt iedereen 1 wedstrijd. Na 15 speeldagen kennen we onze kampioenen, maar ook onze degradanten. 

- Op basis van de einduitslag van het afgelopen dartstornooi krijg je een reeks aanbevolen om in te starten. Het is echter niet verplicht deze aanbeveling te volgen en iedereen is vrij te kiezen op welk niveau je wenst te starten. De eerste 2 van de B-, C- en D- reeks promoveren na het seizoen naar een hogere reeks. De laatste 2 van de A-, B- en C-reeks degraderen naar een lagere reeks. De nummers 3 en 4 van de lagere reeksen, spelen met de nummers 13 en 14 van de hogere reeksen nog voor een extra promotieticket.

- Wekelijks speel je 1 wedstrijd tegen een andere speler uit de reeks. Er wordt gespeeld vanaf 501 met dubbel uit. Per wedstrijd worden er 6 legs afgehandeld. Het aantal gewonnen legs is het aantal punten dat je verdient voor het klassement. In geval van ex aequo in het klassement, geldt het onderling duel om het verschil te maken. 

- Het spelschema wordt voorafgaand opgesteld en wekelijks kan iedereen zijn of haar wedstrijd spelen op vrijdag, zaterdag of zondag. Indien niet mogelijk om door welke reden dan ook te spelen, kan er in onderling overleg een andere moment afgesproken worden. Er wordt gespeeld vanaf vrijdag 2 september en de competitie dient afgerond te zijn voor zaterdag 24 december. 

- Elke deelnemer is automatisch ingeschreven voor het algemene bekertornooi. Hiervoor wordt een open loting georganiseerd. In het bekertornooi verschilt het aantal te winnen legs van ronde tot ronde. Er wordt steeds naar 501 en dubbel uit gespeeld. Een speler uit een lagere reeks krijgt een voorgift in punten ten aanzien van spelers uit hogere reeksen. Dit ziet er als volgt uit:

A-speler -

B-speler -40

C-speler -80

D-speler -120

Een paar praktische voorbeelden. Een speler uit de A-reeks speelt tegen een speler uit de D-reeks. De speler uit de A-reeks start met 501 punten per leg. De speler uit de D-reeks start elke leg vanaf 381. Een B-speler en een C-speler spelen tegen elkaar. De speler uit de B-reeks start vanaf 501. De speler uit de C-reeks start op 461. Twee spelers uit de C-reeks spelen tegen elkaar. Ze starten allebei vanaf 501 in de legs. 


Authentiek van vorm, jong van geest

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x